78

‘Boris Johnson voedt racisme bij voetbalsupporters’

Boris Johnson is medeverantwoordelijk voor het toenemend racisme in het voetbal. Dat heeft de voormalige topvoetballer en huidige voetbalcommentator Gary Neville verklaard na racisme bij de wedstrijd Manchester United – Manchester City. Een fan van City maakte apengebaren naar een speler van United.

Neville kan het racisme tijdens de wedstrijd niet los zien van het premiersdebat dat vrijdag werd uitgezonden. Tijdens dat debat kwam Boris Johnsons plan ter sprake voor een immigratiesysteem waarbij migranten alleen worden toegelaten als ze voldoende punten scoren.

De premier heeft het over migratie naar dit land en dat mensen wel een bepaald niveau moeten hebben. Dat voedt het racisme voortdurend. Het is de afgelopen jaren erger geworden in dit land en niet alleen in het voetbal.

Manchester City heeft ondertussen laten weten dat de club samenwerkt met de politie om de man op te sporen die de racistische gebaren maakte. Mocht de supporter worden veroordeeld, dan zal City hem een levenslang stadionverbod opleggen. Ook de trainer van United, Ole Gunnar Solskjær, zou graag zien dat de betreffende fan nooit meer wordt toegelaten bij een voetbalwedstrijd. “Dit is onacceptabel.”

Geef een reactie

Laatste reacties (78)