Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris Johnson voor de rechter om brexit-misleiding

  •  
29-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
36928363842_f42fcbb027_k
De Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson moet voor de rechter komen voor uitspraken in aanloop naar het brexit-referendum. Zo beweerde Johnson, fanatiek voorstander van de brexit, dat het Verenigd Koninkrijk elke weel 350 miljoen pond overmaakt aan Brussel voor de Europese Unie. Een glasharde leugen. De rechtszaak werd aangespannen door een zakenman met behulp van crowdfunding.
‘Zijn uitspraken over de kosten van een EU-lidmaatschap waren vals, misleidend en misbruikten het publieke vertrouwen,’ liet zakenman Marcus Ball in maart al weten. Zijn actie om Johnson voor de rechter te brengen leverde zo’n 225.000 euro op.
Johnson was ten tijde van de brexit-campagne burgemeester van Londen en lid van het Lagerhuis. Hoewel het Britse bureau voor de statistiek destijds al liet weten dat het bedrag van 350 miljoen euro niet klopte, bleef Johnson zijn leugens herhalen.
Bron: NOS, cc-foto: EU2017EE
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.