Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris van der Ham nieuwe voorzitter Humanisten

  •  
24-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boris.jpg
Leden kiezen met enthousiasme voor oud-D66-Kamerlid
Oud-D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham is zaterdag gekozen als nieuwe voorzitter van het Humanistisch Verbond. De leden hebben daar vandaag met groot enthousiasme mee ingestemd. Dat meldt NRC Handelsblad.
Boris van der Ham wil als voorzitter meer mensen binden aan de levensbeschouwelijke organisatie. Het doel van de organisatie is ‘een samenleving bevorderen waarin mensen zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid voor zichzelf’.
Van der Ham:
Het humanisme is in potentie de grootste levensbeschouwelijke stroming van Nederland, en verbindt onder meer atheïsten, agnosten en vrijzinnigen. Onze tijd vraagt om een krachtige en verdiepende humanistische stem. Die stem kan nog krachtiger worden als nog meer mensen lid worden.
Na tien jaar lid te zijn geweest van de Tweede Kamer besloot Van der Ham zich in juni niet nogmaals verkiesbaar te stellen. Hij had ‘honger naar iets nieuws’.
Na de val van het kabinet heb ik mezelf de vraag gesteld of ik nu opnieuw de afspraak kan maken met kiezers om nog vijf jaar op dezelfde wijze, op deze plek door te gaan met die missie. Hoewel ik nog barst van de energie en ideeën overstemde de honger naar iets nieuws de afgelopen weken steeds meer.
Van der Ham volgt Rein Zunderdorp op, die het verbond zeven jaar heeft geleid.
Bekijk hier een overzicht van de filmpjes van de ‘vrijzinnige lezingen’ die Boris van der Ham eerder maakte
cc-foto: Kennisland

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.