Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris van der Ham stijgt op D66-lijst

  •  
07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
borisvanderham-close-300pz.jpg
Ook Fatma Koser Kaya en Pia Dijkstra in de lift
De leden van D66 hebben de huidige Kamerleden Boris van der Ham en Fatma Koser Kaya hoger geplaatst op de definitieve kandidatenlijst voor de komende verkiezingen.
Ten opzichte van de conceptlijst, die twee weken geleden werd gepresenteerd, steeg Van der Ham (tevens opiniemaker op Joop.nl) van vier naar twee. Koser Kaya ging van plaats zeven naar vijf.
Ook voormalig Journaal-presentatrice Pia Dijkstra behaalde een betere positie: ze steeg van zestien naar dertien. Dijkstra reageert in De Pers opgetogen: “Ik ben heel bij met dit blijk van vertrouwen van onze leden.” Ook partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven liet weten tevreden te zijn met de lijst.
Door de keuze van de leden zakt de beoogde nummer twee, de Friese korpschef Magda Berndsen, naar plek drie. D66-senator Gerard Schouw zakt van drie naar vier. De eerste zestien van de definitieve lijst bevatten wel dezelfde namen als op de advieslijst.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.