40

Bos: Goed dat Rutte geen gezin heeft

Oud-PvdA-leider en minister van Financiën: Politiek trekt wissel op gezinsleven. Rutte en De Jager hebben het in dat opzicht makkelijker dan ik het had

“Nederlanders moeten heel blij zijn dat twee mannen ons op dit moment door de eurocrisis loodsen zonder dat er een thuis een gezin met kinderen op hen wacht.” Dat zegt oud-PvdA-leider en minister van Financiën Wouter Bos in een interview in het AD van zaterdag. Hierin spreekt hij voor zijn doen openhartig over de persoonlijke omstandigheden die tot zijn aftreden hebben geleid.

“De politiek trekt een zware wissel op je gezinsleven en Rutte en De Jager hebben het in dat opzicht makkelijker dan ik het had. Mijn gezin heeft een zware prijs betaald,” legt Bos uit. 

Over een terugkeer in de politiek zegt de oud-PvdA-leider:

“Het is voor mij, mijn gezin en opvolgers niet goed als ik daarover speculeer. Ik heb het nu enorm naar mijn zin. De kans dat ik ziekenhuisdirecteur word, is veel groter dan dat ik ooit terug de politiek in ga.”

Op de vraag of hij verantwoordelijk is voor zijn opvolger als politiek leider van de PvdA, Job Cohen, zegt Bos:

“Ik ben ook onderdeel van de geschiedenis die Job nu met zich mee torst. Het doet pijn om te zien hoe het gaat, maar ik zelf met de partij weleens in nog diepere dalen gezeten. Ik heb weleens op dertien zetels gestaan. En daar zijn we toen ook uit gekomen.”

AD: Mijn gezin heeft een zware prijs betaald (papieren editie)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (40)