Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bos: Klimaatimpasse van EU is blamage

  •  
21-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bos_ANP_300_01.jpg
Lidstaten fundamenteel oneens over mate van verlaging CO2-uitstoot
De ambitieuze plannen van de Europese Unie om de klimaatverandering te bestrijden zijn in een impasse beland. De lidstaten zijn het fundamenteel oneens over hoeveel lager de CO2-uitstoot moet worden, en over de omvang van de financiële steun aan de ontwikkelingslanden. EU-voorzitter Zweden spreekt over een ‘zeer teleurstellende ontwikkeling’.
Minister Bos van Financiën kreeg ‘een beheerst woedeaanvalletje’ tijdens het overleg dinsdag met zijn EU-collega’s, meldt de Volkskrant. In die krant zegt de vice-premier:
We hebben zelf verwachtingen gecreëerd over de leidende rol van Europa in de klimaatdiscussie. Nu zijn we niet in staat de daad bij het woord te voegen. Dat vind ik een blamage.
Begin december begint de wereldwijde klimaattop in Kopenhagen. Als de EU dan nog steeds verdeeld is, verzwakt dat haar onderhandelingspositie. Bos: “Er is een majeure krachtsinspanning nodig wil de EU er vóór Kopenhagen uitkomen.”

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.