Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bos saneert bonus voor top ABN Amro

  •  
19-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
abn-amro-kantoor_01.jpg
Banktop gaat 65% minder verdienen, strengere regels voor toekenning bonussen
De top van ABN Amro gaat een stuk minder verdienen. PvdA-minister Wouter Bos van Financiën verlaagt de beloningen van bestuurders met circa 65%.
Bos heeft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De beloningen voor de raad van bestuur gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009, voor het management per begin dit jaar.
De leden van de raad van bestuur krijgen jaarlijks een vaste beloning van 600.000 euro. De bonus bedraagt maximaal 60% van het vaste salaris. Alleen als de doelstellingen worden overtroffen, wordt het maximum aan bonussen uitgekeerd. Als de resultaten overeenkomen met de verwachtingen, is de bonus 50% van het salaris.
Bonussen op de langere termijn vervallen als minder dan 75% van de doelstellingen is behaald. Andere eisen van Bos zijn dat bonussen niet worden uitgekeerd als er verlies wordt gemaakt of als er extra kapitaalinjecties van de overheid nodig blijken te zijn.
In een reactie zegt minister Bos in NRC :
Het is veel minder dan ze verdienden en veel minder dan gebruikelijk in de markt.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.