132

Bos verwerpt ‘magere’ kritiek De Wit

'Veel informatie die wij niet hadden en wat ons verweten wordt, had niemand toen'

Oud-minister Wouter Bos vindt de kritiek van de commissie-De Wit te mager en onvoldoende onderbouwd. Tegen de NOS zei hij: “Zegt u dan maar wat die grote fouten zijn.” Hij vindt niet dat gesproken kan worden over ‘grove fouten’ die de Nederlandse autoriteiten hebben gemaakt bij de miljardeningrepen rond Fortis/ABN AMRO en ING. “Veel informatie die wij niet hadden en wat ons verweten wordt, had niemand toen”, aldus Bos.


Bos zegt in een gesprek met de NOS dat hij erop voorbereid was dat de commissie zou concluderen dat hij fout heeft gezeten. Commissie-De Wit meent dat Bos de Tweede Kamer belemmerd heeft door de Kamer te laat en onvolledig te informeren. Volgens Bos is dat aan de Kamer zelf te verwijten. Het was volgens hem onmogelijk om informatie met de Kamer te delen.  
“Als je het in de openbaarheid doet, dan breng je banken en verzekeraars in groot gevaar, en daarmee het hele financiële systeem omdat je paniek creëert. Als je het in vertrouwen doet, dan verplicht je de Kamer tot instemmen en dat wilden de Kamerleden ook niet.”
NOS: Bos verwerpt kritiek De Wit

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (132)