Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bos waarschuwt kabinet-Rutte voor naar binnen gekeerd beleid

  •  
29-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
ANP-WouterBos300.jpg
'Geen enkele regering moet vergeten dat de Nederlandse economie om export draait. Dat valt niet te onderschatten', aldus de oud-minister van Financiën
Oud-vicepremier Wouter Bos waarschuwt het kabinet-Rutte dat een naar binnen gekeerd economisch beleid “ons aanzienlijk in gevaar kan brengen”. Volgens hem is het “een grote fout” voorbij te gaan aan “de voordelen van een op de buitenwereld gerichte aanpak”. Dat meldt NRC Handelsblad.
Bos sprak deze woorden donderdagavond op een bijeenkomst voor belastingadvocaten in New York, zo meldt NRC. “Geen enkele regering moet vergeten dat de Nederlandse economie om export draait. Dat valt niet te onderschatten.”
Bos, oud-leider van de PvdA en tot maart minister van Financiën en vicepremier, sprak nu als partner bij adviesbureau KPMG. Hij waarschuwde dat de financiële en economische crisis “misschien helemaal nog niet voorbij is. Het economisch herstel is volgens hem fragiel en politici “moeten maar zien om te gaan met boze burgers, bezuinigingen en belastingverhogingen”.
Bos erkende gisteravond zelf ook verkeerde inschattingen te hebben gemaakt. Kort voor de financiële markten in paniek raakten en een diepe crisis begon, diende hij op Prinsjesdag 2008 een begroting in “waarbij ik de gezonde staat van onze economie benadrukte”. Een dag eerder was zakenbank Lehman Brothers omgevallen.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.