695

Bosma faliekant tegen democratie binnen PVV

De ex-journalist waakt voor LPF-taferelen

PVV fractiesecretaris Martin Bosma keert zich nog feller tegen democratie binnen de PVV dan Geert Wilders. In het Nederlands Dagblad zegt hij dat de ‘gestaalde kaders’ in Den Haag inspraak van leden in de weg staat. De PVV onderhoudt de communicatie binnenskamers via de mail en dat werkt effectief, volgens Bosma. Zo kunnen volgens hem tegenstelling tussen leden, minder makkelijk naar buiten lekken.

Bosma, de rechterhand van Wilders, ziet niets in de democratische systemen die andere politieke partijen hanteren. “Als je op een afdelingsvergadering van de PvdA iets wilde zeggen over de massa-immigratie, werd je weggehoond door de oude garde. Ik vind de andere partijen niet democratischer”, zegt Bosma.

Geert Wilders zei eerder ‘geen principiële bezwaren’ te hebben tegen een ledenstructuur. Fractielid Hero Brinkman is binnen de PVV een groot voorvechter van meer inspraak van leden en. Tijdens de verkiezingen hield hij een groot pleidooi voor meer democratie binnen de partij.

De communicatie bij de PVV verloopt voornamelijk via internet en dat werkt volgens Bosma zeer effectief omdat daardoor bepaalde discussies binnenskamers worden gehouden. “Dat maakt het leven een stuk prettiger.” Bosma was voor zijn betrokkenheid bij de PVV journalist. Bij zijn aantreden bij de partij sprak hij met Wilders af dat taferelen zoals bij de LPF voorkomen moeten worden.

Update zondag 26 september
Partijgenoot Hero Brinkman is niet te spreken over de uitlatingen van Bosma. “Hij praat voor zijn beurt en frustreert hiermee het proces”, meldt Trouw. Brinkman vertelt dat was afgesproken dat de discussie over de democratisering van de PVV na de formatiebesprekingen zal worden gevoerd. “Nu lijkt het net of hij commentaar heeft terwijl hij mijn voorstellen nog niet eens kent. Ik hou me netjes aan de afspraken.” Dinsdag gaat Binkman, Bosma tijdens een fractievergadering om opheldering vragen. “Ik heb wel een idee waarom hij hier nu mee komt, maar dat wil ik liever intern bespreken. Er is bij ons geen tweespalt in de partij, zoals bij het CDA.”
Trouw: PVV’er Brinkman uit kritiek op collega Bosma
Nederlands Dagblad: Bosma fel tegen democratie binnen PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (695)