42

Boston doet frisdranken in de ban

Cafetaria's, frisdrankautomaten en mobiele snacktentjes in Boston mogen geen suikerhoudende dranken meer verkopen

Burgemeester Thomas M. Menino heeft sinds maandag de verkoop, reclame en promotie van frisdranken op straat verboden. Hij meent dat de suikerhoudende dranken de oorzaak zijn voor het stijgende aantal obesitas gevallen.

“Ik wil een maatschappelijke omgeving creëren die het makkelijker maakt om een gezonde keuze te maken. Niet alleen op scholen, maar ook op het werk en andere openbare plekken”, zei Menino zei in een verklaring. Ook op werkborrels wil Menino frisdranken gaan verbieden. Cafetaria’s, frisdrankautomaten en mobiele snacktentjes mogen de dranken ook niet meer verkopen.
Light-frisdranken mogen wel verkocht worden. Gezoete (koolzuurhoudende) dranken worden wel in de ban gedaan, zoals gezoete Ice tea, koude koffiedranken, energiedranken, sappen die gezoet zijn en sportdranken.
Barbara Ferrer, directeur van de Boston Gezondheidscommissie denkt dat de ban op de frisdranken uiteindelijk zal leiden tot lagere zorgkosten. Economen schatten dat de medische kosten voor een obese patiënt jaarlijks zo’n 42 procent hoger ligt dat voor patiënt met een gezond gewicht.

Boston news: What, no sodas? — Boston to ban sugary drinks on city property
cc-foto: Ickypic

Geef een reactie

Laatste reacties (42)