Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Botsende meningen bij Buitenhof: Gaat Europa te snel?

  •  
22-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
verhofstadt_300.jpg
Video: Europees voorvechter Guy Verhofstadt in vurig debat met SP-senator Arjan Vliegenthart en conservatief Thierry Baudet
In Buitenhof een discussie met de aimabele liberaal Guy Verhofstadt (ex-premier van België en nu lid Europees parlement). Tegenover hem de jonge critici SP-senator Arjan Vliegenthart en conservatief NRC-columnist Thierry Baudet.
Fragment uit de uitzending van Buitenhof: Verhofstadt schetst de wereld waarin Europa economisch moet zien te overleven, een markt die beheerst wordt door andere continenten en waar geen enkel land kans in z’n eentje tegen maakt. Vliegenthart stelt dat Europa eerst de markt moet hervormen, bijvoorbeeld door een splitsing van banken in degelijke spaarinstellingen en vrijemarkt casino’s. Baudet wijst er op dat de Europese idealisten als Verhofstadt blind zijn voor authentieke nationalistische gevoelens.
Lees ook de opinie van Thijs Berman (EP-lid van de PvdA) over de opvattingen van Verhofstadt en SP:  Europa zal sociaal zijn of niet zijn

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.