Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouterse: 'God heeft mij hier neergezet, geen rechter haalt me weg'

  •  
30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Bouterse reageert op strafeis

© 2017-06-29 21:40:03 PARAMARIBO - Desi Bouterse reageert op de strafeis van de krijgsraad tijdens een toespraak in het in het partijcentrum van zijn partij, de NDP. De oud-legerleider hoorde

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft donderdagavond tijdens een bijeenkomst van zijn Nationale Democratische Partij voor het eerst gereageerd op de strafeis van de openbaar aanklager. Als God mij hier heeft neergezet, wie is de rechter dan om mij weg te sturen”, riep hij. Hiermee maakte hij duidelijk dat hij zich niet gemakkelijk zal neerleggen bij een mogelijke vervolging.
Woensdag eiste de openbaar aanklager 20 jaar tegen de President voor zijn rol in de Decembermoorden in 1982. Het proces ziet Bouterse als een complot tegen hem. “U begrijpt dat zij ons vroegtijdig naar huis willen sturen. Ze willen ons uitlokken. Maar wij hebben geen behoefte aan chaos en gaan dat tot het uiterste uitstellen. Maar er zal veel water door de Surinamerivier moeten stromen, willen ze deze mammoetpartij van haar stoel duwen”, zei Bouterse.
De president kondigde aan dat zijn regering “de nodige regelingen zal treffen” over de rechterlijke macht. Het is niet duidelijk wat hij daarmee bedoelde. “We zullen geen zakendoen waarop men ons kan verwijten dat wij de democratie schaden. Maakt u zich geen zorgen”, verzekerde de president zijn toehoorders.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.