Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouw kolencentrale Eemshaven uitgesteld

  •  
07-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
ANP-Kolencentrale_Nuon_300.jpg
Protestacties van Greenpeace legden de bouw van de centrales van Nuon en Essent al eerder stil
De bouw van een centrale voor kolen en biomassa in de Eemshaven in Groningen is op de lange baan geschoven. Juridische procedures en campagnes hebben energieleveranciers Nuon en Essent uiteindelijk gedwongen om de bouw stil te leggen tot 2020.
Greenpeace is blij dat de bouw is stilgelegd. Eerder voerden zij protestacties uit omdat de centrales rampzalig zijn voor het klimaat en de natuur en de luchtkwaliteit in het waddengebied verpesten.
Wij verwachten echter dat de strenge voorwaarden waaraan Nuon is gebonden er uiteindelijk voor zullen zorgen dat het energiebedrijf uiteindelijk afziet van de bouw van de kolencentrale. En mocht dit niet het geval zijn, tekent Greenpeace opnieuw protest aan.
De kolencentrale is op de lange baan geschoven. Wel mag Nuon doorgaan met de bouw van een gasgestookte centrale die eind 2012 klaar is. Greenpeace verwacht dat als de centrale er ooit komt, hij niet meer CO2 mag uitstoten dan een gascentrale.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.