Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouwvakker werkt door in kou uit angst baan te verliezen

  •  
18-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Bouwvakkers_300.jpg
Vakbond wijst werkgevers op gevaren … Promotieteams gaan bouwplaatsen af
Bouwvakkers werken gewoon door ondanks de vrieskou. Weigeren durven ze niet uit angst hun baan te verliezen. Volgens FNV Bouw is het een groot probleem dat op alle bouwplaatsen speelt.
FNV-bestuurder Mieke van Veldhuizen waarschuwt werkgevers voor gevaarlijke situaties. In het Reformatorisch Dagblad zegt ze:
Mensen gaan de steigers op terwijl er ijzel en sneeuw op ligt, levensgevaarlijk. Bouwvakkers hoeven bij een gevoelstemperatuur van min 6 graden niet door te werken, maar ze doen het wel”, aldus Van Veldhuizen van FNV Bouw.
De vakbond doet met speciale promotieteams inmiddels een rondgang langs de bouwplaatsen om het vorstverlet onder de aandacht te brengen en werkgevers op hun verantwoordelijkheid te wijzen. “Als het nodig is, schakelen we de arbeidsinspectie in”, aldus Van Veldhuizen.
De aannemersorganisatie Bouwend Nederland heeft nog geen meldingen binnengekregen dat bouwbedrijven zich niet houden aan in cao’s vastgelegde afspraken.
Wat we wel zien is dat veel aannemers steigers afdekken, beschermende kleding uitdelen of hun mensen binnen in de werkplaats laten werken.
Reformatorisch Dagblad: Bouwvakker werkt door in de vrieskou
cc-foto: FaceMePLS
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.