Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze boeren blokkeren Binnenhof

  •  
17-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tientallen boeren met tractoren naar Binnenhof

© 2019-12-17 20:04:46 DEN HAAG - Boeren zijn met enkele tientallen tractoren naar het Binnenhof gereden, waar een stikstof debat plaastvind. Ze worden tegengehouden door de politie en de marech

Boeren voeren dinsdagavond actie in Den Haag. Uit beelden op Twitter blijkt dat boeren op trekkers het Binnenhof blokkeren. Daar worden ze tegengehouden door de politie. Tegenover Jeroen Stans, politiek verslaggever van Nieuwsuur, verklaren de boeren dat ze niet van zins zijn om door de politieafzetting heen te breken.
De door FvD-leider Thierry Baudet aangemoedigde belegering van het Nederlandse hart van de democratie is volgens de NOS het werk van een organisatie die zich Vrije Boeren Zuid-Holland noemt. De boeren zijn opgetrokken naar Den Haag, omdat de Eerste Kamer debatteerde over de stikstofwet. De senaat stemde dinsdagavond in met die wet. De coalitie kreeg steun van de Groep Otten, 50Plus, SGP en de Onafhankelijke Senaatsfractie.
Eerder op dinsdag stak de rechtbank Lelystad een stokje voor de plannen van Farmers Defence Force om woensdag de distributiecentra van supermarkten plat te leggen. Daarop besloten de radicale boeren hun actie voorlopig af te blazen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.