Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze boeren naar Den Haag, omzeilen politieblokkades rond centrum

  •  
17-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Demonstratie boerenactiegroep Farmers Defence Force in Den Haag

© DEN HAAG - Boeren op de Benoordehoutseweg tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer

Boeren aangesloten bij de extremistische organisatie Farmers Defence Force (FDF) zijn dinsdagochtend opnieuw naar Den Haag gegaan om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Daarbij heeft een aantal de politieblokkades geprobeerd te omzeilen om naar het centrum te rijden. Ook werd er geprobeerd bij het huis van de koning te demonstreren.
Volgens FDF komen er zo’n duizend tractoren naar Den Haag, aangevuld met een onbekend aantal actievoerders dat met de auto komt. De weg naar de Haagse binnenstad is afgesloten met grote legervoertuigen. Tientallen boeren besloten daarop door de middenberm te rijden om alsnog met hun trekkers het centrum in te gaan. Zij zijn tegengehouden door de politie.
Ook wilden de boeren met hun trekkers langs paleis Huis ten Bosch rijden, het woonadres van koning Willem-Alexander en zijn gezin. De boeren beweerden toestemming te hebben gekregen van gemeente en politie. Dit is niet waar. De gemeente heeft de boeren vooraf al duidelijk gemaakt dat demonstreren bij het koninklijk paleis niet is toegestaan.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.