Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze Britten belagen Boris Johnson vanwege Brexit

  •  
24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
johnson
Donderdag hebben de Britten gestemd om de EU te verlaten met 52 procent die voor stemde. Het Leave-kamp is feest aan het vieren en het is officieel: we gaan afscheid moeten nemen van Groot-Brittannië. De andere helft van het Verenigd Koninkrijk, dat graag wilde blijven, neemt het de voortrekkers van het vertrek niet in dank af. Boris Johnson werd vanmiddag buiten zijn woning door een woedende menigte opgewacht.
In de video zijn duidelijk de woorden: ‘you scumbag’ te horen ondersteund door luid boegeroep maar hier en daar klinkt er ook gejuich. De Londense oud-burgemeester en het gezicht van Brexit zou bij de bookmakers favoriet zijn om premier Cameron te vervangen.
Johnson is een fanatieke voorstander van het verlaten van de EU maar opmerkelijk genoeg werd eerder bekend gemaakt dat hij een alternatief pro-EU-column voor The Daily Telegraph had geschreven op hetzelfde moment dat hij een artikel vóór een Brexit uitbracht. Wellicht een indicatie van hoe betrouwbaar zijn mogelijke leiderschap zal zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.