Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze Zuid-Italianen dumpen vuilnis bij kantoor Lega Nord

  •  
28-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Flickr_Napoli_vuilnis300.jpg
Noorderlingen houden decreet tegen dat Napels met zijn hopen huisvuil zou  helpen
Boze Zuid-Italianen hebben dinsdag vuilnis gestort voor het partijkantoor van de Lega Nord in Milaan en voor de privéwoning van Legaleider Umberto Bossi, zo meldt het AD. De actievoerders protesteerden tegen de weigering van de noorderlingen om de zuidelijke stad Napels te helpen met zijn groeiende berg huisvuil.
De Lega, juniorpartner in Silvio Berlusconi’s centrumrechtse kabinet, houdt een decreet tegen dat afval uit Napels naar het noorden kan worden vervoerd totdat er in het zuiden voldoende verwerkingscapaciteit is. In de straten van Napels liggen tonnen stinkend afval, aldus het AD
“Nu hebben de Legamensen kunnen zien en voelen hoe men leeft met bergen afval voor de deur”, aldus de Groenen van de regio Lombardije, die tot de actie hadden opgeroepen. “Het erge is” volgens de Groenen “dat het afval voor het huis van Bossi en voor het partijkantoor snel is weggehaald, in tegenstelling tot wat in Napels gebeurt”. Maar de actievoerders “zullen het weer doen”.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.