37

BP-baas neemt dagje vrij van olieramp

Opruimen olie moest worden gestaakt, partner geeft BP volledige schuld voor ramp, maar Tony Hayward gaat naar een luxe bootrace in Engeland.. Verontwaardigde reacties op sociale netwerksites... Ook Washington 'not amused'

BP-topman Tony Hayward nam zaterdag even een break van de olieramp in de Golf van Mexico om zijn boot te zien deelnemen aan een luxe jachtenrace. De communicatieafdeling van de oliereus haastte zich op Hayward te verdedigen, het zou zijn eerste vrije dag zijn sinds de ramp.

Het mocht niet baten. Op sociale netwerksite als Twitter en Facebook stak een storm van verontwaardigde reacties op toen het nieuws van Hayward’s korte vakantie bekend werd. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post. Ook het Amerikaanse Witte Huis reageerde not amused.

Intussen stromen immers nog altijd onmetelijke hoeveelheden olie de oceaan in. BP spreekt zelf van mogelijk 100 duizend vaten per dag.  

Op dezelfde dag dat Hayward even een break nam, moest het opruimen van de olie op zee worden stilgelegd vanwege technische problemen. Ook verklaarde Anadarko Petroleum, een partner van BP in de Golf van Mexico, dat de olieramp geheel te wijten was aan nalatigheid van het olieconcern.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)