Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP = Beetje Photoshop

  •  
20-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Nu BP het olielek in de Golf van Mexico onder controle schijnt te hebben, rijzen er nieuwe vragen op over de waarheidsgetrouwheid van de multinational
Een blogger kwam tot de conclusie dat BP een foto van de Houston crisis kamer op haar website heeft gefotoshopt. Drie verschillende foto’s werden geplaatst op televisie schermen met videobeelden, gemaakt door de onderzeeërs die het lek in de gaten houden.
De foto toont duidelijke meerdere gebreken. Zo steekt één van de beelden in het hoofd van een man op de foto. Tussen twee andere beelden is een duidelijke witte ruimte zichtbaar.
Dean Scott, woordvoerder van BP, zegt dat er niets onheilspellend in de foto te wijzigen was. De drie videoschermen waren leeg en dus heeft de fotograaf daar drie eerder opgenomen beelden geplaatst.
“Normaal gesproken gebruiken we alleen Photoshop voor typische toepassingen als kleurcorrectie en het bijsnijden” aldus Scott in een reactie. Verder beloofde hij de gefotoshopte versie direct te laten vervangen door het originele beeld.
Bekijk hier de gefotoshopte beelden en hier het origineel.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.