Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP-lek kost overheden miljarden aan inkomsten

  •  
13-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deep_300.jpg
BP wil 8 miljard euro minder belasting betalen
BP wil minder belasting afdragen omdat het bedrijf veel geld kwijt is aan de bestrijding van het olielek in de Golf van Mexico. Er wordt gesproken van een vermindering met 25 procent
De oliegigant wil de kosten die gemaakt worden bij de olieramp de komende vier jaar aftrekken. Voor de Amerikaanse en Britse overheid betekent dat een tegenvaller van honderden miljoenen. Het bedrijf kan in principe alle kosten aftrekken, behalve de boetes die het opgelegd kreeg in de VS wegens milieuvervuiling.
Dat schrijft de Financial Times.
BP is er intussen in geslaagd een nieuwe kap over het lek te plaatsen. De VRT meldt:
De nieuwe kap weegt 80 ton en zou volgens BP een veel groter deel van de olie kunnen tegenhouden in afwachting van een definitieve oplossing. Midden augustus zouden immers twee nieuwe aftakkingen worden geboord waarna het lek definitief zou kunnen worden gedicht. Vandaag wordt getest hoe efficiënt de nieuwe trechter is wanneer de druk wordt opgevoerd. BP heeft al gewaarschuwd dat het de eerste keer is dat zo’n type trechter op die diepte wordt gebruikt.
RTEmagicC_4784532594_7de07dce34.jpg

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.