Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP mogelijk zeven jaar uitgesloten van boren in wateren VS

  •  
15-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mx1b.jpg
Wetsvoorstel sluit bedrijven die de laatste zeven jaar tien of meer mensen op zee hebben verloren uit van deelname. BP verloor 11 mensen bij ramp met Deep Horizon
De Britse oliemaatschappij BP wordt mogelijk voor zeven jaar uitgesloten van oliewinning in Amerikaanse wateren. Dat volgt uit een voorstel van een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om bedrijven met een slechte reputatie op het gebied van offshore boren voortaan uit te sluiten bij het toekennen van vergunningen daarvoor. Dat meldt de BBC donderdag.
Volgens de Britse publieke omroep wordt BP in het voorstel niet met name genoemd. De regel zou echter van toepassing zijn op alle bedrijven die in de laatste zeven jaar tien of meer mensen hebben verloren bij werkzaamheden op platformen, productiefaciliteiten of raffinaderijen, zo schrijft ook Trouw donderdag. 
Bij de explosie van de Deepwater Horizon, dat door de oliereus werd uitgebaat, kwamen 11 mensen om het leven. Naar de oorzaak van de explosie wordt nog onderzoek gedaan.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.