Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP schaft zonne-energie af

  •  
22-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BP_outofgreen_300.jpg
Oliemaatschappij ziet internationale economische crisis als reden ... Concurrenten en andere topbedrijven als Google investeren juist in zonne-energie
De groene kleur in het logo van oliemaatschappij BP is vanaf nu een schijnheilige misleiding. Het bedrijf doekt haar afdeling voor zonne-energie na veertig jaar op omdat die niet langer rendabel zou zijn.
BP noemt ‘de aanhoudende internationale economische uitdagingen’ als reden voor de stop op zonne-energie. De productie van de zonnepanelen werd in 2009 al gestaakt. Nu wil BP ook haar aandeel in zonneprojecten in Italië, Spanje, Duitsland en de VS van de hand doen.
Het is een opmerkelijke keus van BP omdat wereldwijd zonne-energie in opmars is. Zo kocht concurrent Total enkele maanden geleden nog een aandeel van 60 procent in SunPower, een Amerikaanse leverancier van zonnepanelen.
Ook topman Warren Buffett, bekend vanwege zijn manifest die topinkomens van Amerikanen moet belasten om de crisis een halt toe te roepen, investeerde deze maand nog 4 miljard dollar in mega-zonneprojecten. Google liet deze week weten 94 miljoen dollar in zonne-installaties te investeren.
cc-foto: voterevbilly
Wij blijven groen denken: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.