3

BP schroeft opruimactie olievlek terug

Topman Dudley: Het is niet te vroeg. Schade aan Mississipidelta echter nog onbekend

Oliemaatschappij BP gaat de olie-opruimoperatie in de Golf van Mexico terugschalen. Topman Bob Dudley benoemde vrijdag wel een erkende Amerikaanse rampbestrijder tot manager van de langetermijngevolgen. Dat meldt de Volkskrant vrijdagavond.

Volgens Dudley is het “niet te vroeg” is om de schoonmaak “terug te schalen”. Nu het lek gedicht is, verdwijnt de olie vrij snel van het zeeoppervlak, zo meldt de Volkskrant.

Er is echter nog genoeg om op te ruimen. De olie die al is aangespoeld, verdwijnt niet zomaar uit het wetland van de Mississippidelta. De schade daar is nog onbekend. Ook is nog steeds onbekend hoeveel olie er in suspensie onder het oppervlak van de Golf van Mexico zweeft.

BP-topman Dudley was in het plaatsje Biloxi, Mississippi om de Amerikanen ervan te verzekeren dat de oliereus bij het gebied betrokken zal blijven. Hij heeft James Lee Witt aangesteld als leider van de herstelwerkzaamheden op de lange termijn. Witt  was onder president Bill Clinton de leider was van de federale rampenbestrijdingsdienst FEMA. Tegenwoordig heeft hij een goedlopend crisisadviesbureau.

Lees meer bij de Volkskrant

Foto: Etienne Coutu (Flickr cc)

Geef een reactie

Laatste reacties (3)