Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brabants Statenlid verlaat PVV: Partij schreeuwt te veel

  •  
18-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
MartijnKap300.jpg
Martijn Kap gaat in zijn eentje verder: 'Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden'
Het Brabantse Statenlid Martijn Kap stapt uit de PVV-fractie. Hij heeft moeite met de manier waarop de partij zich ‘profileert’, meldt het AD. ‘Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden’, aldus Kap dinsdag in een toelichting.
Het AD schrijft dat Tilburger Kap (35) opstapt vanwege verstoorde verhoudingen op persoonlijk vlak. Het Statenlid laat weten dat er een verschil van inzicht bestaat met een meerderheid van de fractie over hoe de partij geleid moet worden. Zijn kritiek richt zich echter niet alleen op de fractievoorzitter, benadrukte hij. ”Ik vind dat de inhoud de boventoon moet voeren en dat is tot dusver niet altijd gebeurd”, zei. Hij wijst daarbij zowel in optredens in de media als in het debat.
Kap gaat in zijn eentje verder als de Onafhankelijke Statenfractie Noord-Brabant. PVV-fractievoorzitter Dol in een eerste reactie: ‘Helaas voor de PVV heeft hij het recht en de mogelijkheid om zijn zetel mee te nemen”. Dol benadrukte dat het conflict niet gaat over de inhoud.
Geen geschreeuw: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.