Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bram en Geert-show in reprise

  •  
30-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Proces Wilders gaat door
De strafzaak tegen Geert Wilders gaat gewoon door. De rechtbank in Amsterdam acht het Openbaar Ministerie ontvankelijk in de vervolging. Ook is de rechtbank bevoegd de zaak te behandelen. De advocaat van de PVV-leider, Bram Moszkowicz, kreeg slechts op één onderdeel van zijn waslijst aan bezwaren gelijk. Dat was lang niet genoeg om de rechtszaak tegen te houden.
Zo mag het OM Wilders niet vervolgen voor de vergelijking die hij maakt tussen de islam en het fascisme. Het OM gebruikte ter illustratie de zinsnede ‘Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek’, maar is daarop niet-ontvankelijk beoordeeld. Wel mag Wilders vervolgd worden voor het vergelijken van de Koran met Mein Kampf.
Ook wordt de PVV-leider vervolgd voor groepsbelediging wegens ras. Hoewel zijn advocaat eerder probeerde te betogen dat het Wilders niet om rassen te doen is, maar om het geloof, acht de rechtbank de aanklacht toch ontvankelijk.
Op 13 april wordt het proces voortgezet. De houding van Bram Moszkowicz belooft niet veel goeds voor de rechtszaak. De advocaat vroeg de rechtbank op te schieten met de uitspraak, want hij had nog een vliegtuig te halen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.