Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bram is niet alleen: Alle 13 gevallen

  •  
31-10-2012
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
vallen.jpg
Kijk Nou: Aandachtsjunkies die in ongenade vielen
Ze waren de lievelingen van talkshows, glossy’s, roddelbladen en time-wasting websites. Tot ze plots in ongenade vielen en we amper nog iets van ze hoorden. Joop zet ze op een rij: Alle 13 gevallen. Met video’s (klik op de plaatjes).
Estelle Gullit Faam: Actrice die niet acteert maar check die achternaam. Nog beter is haar eigen familienaam, Cruijff, met dank aan oom Johan. Neerlands beroemdste WAG , of zoals we hier zeggen ‘voetbalvrouw’. Gevallen: Werd gepassioneerd onder handen genomen door kickbokser Badr Hari en kan het navertellen. Ziet haar nieuwe liefde nu alleen nog achter de tralies waar hij verblijft wegens mishandeling van negen personen.
RTEmagicC_estelle.jpg
Tofik Dibi Faam: Kwam in 2006 op 25-jarige leeftijd voor GroenLinks het parlement in rechtstreeks vanuit Slotervaart. Combineerde straatwijsheid met debatvaardigheid. Knuffelmarokkaan in het post-knuffelmarokkanen tijdperk. Gevallen: Daagde lijsttrekker Jolande Sap uit bij de verkiezingen van 2012 met de leuze Bam! Die kreet bleek de inleiding voor een totale implosie van de partij. Dibi verloor de strijd, kwam op een onverkiesbare plaats en haalde na een lange campagne 5400 voorkeurstemmen, in de verste verte niet genoeg voor een zetel.
RTEmagicC_dibi.jpg
Rita Verdonk Faam: De Thatcher-premier die Nederland nooit gehad heeft. Werd van gevangenisdirecteur minister voor de VVD en liet het kabinet vallen over de kwestie Ayaan Hirsi Ali, een partijgenote die ze het Nederlanderschap wilde afpakken. Versloeg bijna Mark Rutte in een strijd om het leiderschap Gevallen: Begon eigen partij Trots op Nederland . Maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk met een hilarisch slecht verkiezingsspotje, vervaardigd door Willibrord Frequin. Verliet in 2011 de politiek en kwam nog een paar keer op tv om dat te vertellen.
RTEmagicC_verdonk.jpg
Keith Bakker Faam: Junk die afkickte, verslavingskliniek begon en eigen tv-programma kreeg bij de NCRV waarin hij gezinnen hielp met problemen. Gevallen: Afkicken is iets anders dan afblijven. Werd in 2012 veroordeeld tot 5 jaar cel wegens seksueel misbruik van cliënten.
RTEmagicC_bakker.jpg
Hero Brinkman Faam: Voormalig politieman die als PVV’er bekend werd omdat hij de barman van perscentrum Nieuwspoort mishandelde nadat die hem wegens dronkenschap weigerde te bedienen. Bleef daarna aandacht zoeken en krijgen als ‘democratische’ PVV’er. Gevallen: Stichtte eigen partij nadat duidelijk werd dat Wilders hem wilde lozen. Haalde bij de verkiezingen in 2012 geen zetel.
RTEmagicC_brinkman.jpg
Diederik Stapel Faam: Sociaal-psycholoog, hoogleraar. Was geliefd vanwege zijn vele leuke onderzoeken en hapklare quotes, zoals “’Machtigen zien het bos, machtelozen de bomen”. Gevallen: Bleek na publicatie ‘Vleeseters agressiever’ fraudeur die de mooie onderzoeksresultaten bij elkaar verzon.
RTEmagicC_stapel.jpg
Hans Jansen Faam: Arabist met een hekel aan de islam, een combinatie die jarenlang goed was voor een succesvolle act in het Nederlandse talkshowcircus. Gevalllen: Viel een aantal malen door de mand met gebrek aan argumenten voor zijn stelling dat een gematigde islam niet bestaat. Bleek idool van de Noorse massa-moordenaar Anders Breivik en werd door hem veelvuldig aangehaald in zijn beruchte ‘manifest’.
RTEmagicC_jansen.jpg
Mohammed Enait Faam: Advocaat en weigermoslim. Weigerde eerst vrouwen de hand te schudden en weigerde daarna op te staan voor de rechter. Deed het met zijn islamitische klederdracht en archaïsch klinkend taalgebruik leuk op tv. Gevallen: Bleek helemaal geen enkele moslim te vertegenwoordigen, liep geïrriteerd weg uit uitzending Pauw & Witteman waarna nog weinig van hem werd vernomen.
RTEmagicC_enait.jpg
Rutger Castricum Faam: Beroepshork van GeenStijl en later PowNews. Werd bekend door minutenlang met een microfoon de zwijgende minister Ella Vogelaar te achtervolgen. Gevallen: Bleek bij presentatie vakantieboekje in DWDD slecht tegen kritiek te kunnen, stamelde met een bovenlip zo vochtig als de vloedlijn van Ibiza.
RTEmagicC_castricum.jpg
Dirk Scheringa Faam: Politieman die bankier werd en Nederland overspoelde met afgrijselijke reclamespotjes, leningen en hypotheken. Gebruikte het bij elkaar gegraaide geld om een voetbalclub naar de top te voeren en eigen museum op te richten. Gevallen: Bank werd door de autoriteiten gesloten wegens wanbeleid. Volgens Scheringa omdat hij te goed was.
RTEmagicC_scheringa.jpg
Ab Osterhaus Faam:  Viroloog die net zo onvermijdelijk was als het griepvirus. Voorspelde jarenlang een wereldwijde catastrofale epidemie. Gevallen: Overheid sloeg op zijn advies miljoenen vaccins in bij een bedrijf waar hij aan verbonden was. De besmetting waar hij voor waarschuwde bleek uiteindelijk minder dodelijk dan de gewone griep.
RTEmagicC_osterhaus.jpg
Edgar Davids Faam: Stervoetballer en professioneel ego Gevallen: Kwam als bestuurslid bij Ajax klem te zitten in de ruzie tussen de kampen Cruijff en Van Gaal. Maakte Johan ‘el salvador’ Cruijff uit voor racist. Is nu trainer bij Barnet (waar?).
RTEmagicC_davids.jpg
Pieter Storms Faam: Journalist en presentator van tv-programma Breekijzer dat opkwam voor de gewone man in bureaucratische molens. Gevallen: Trouwde met multimiljonair en gehate zakenvrouw Nina Brink. Zocht ruzie met iedere journalist die kritisch over haar was. Dreigde bij DWDD met een opzienbarend ‘essay’ over journalistieke schandpraktijken. Bleek na maanden wachten om een kort nietszeggend stuk te gaan bij Villamedia.
RTEmagicC_storms.jpg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.