Laatste update 22 juli 2016, 12:25
79

Bram Moszkowicz gepresenteerd als nieuwe leider VNL

Kamerleden reageren nonchalant 

De partij Voor Nederland (VNL) heeft oud-advocaat Bram Moszkowicz naar voren geschoven als lijsttrekker voor de eerst volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer

‘Ik ben bevrijd van de angst om te vallen en bevrijd van de angst om door de media neergesabeld te worden. Kortom, ik ben klaar voor de politiek’. Dat zei oud-advocaat Bram Moszkowicz tijdens zijn presentatie als partijleider van de nieuwe partij VoorNederland (VNL). Verder gaf hij aan zich klaar te voelen voor de politiek. 

Saillant detail is dat PVV-partijleider Geert Wilder nog niet gereageerd heeft op de benoeming van Moskowicz. Een reden zou kunnen zijn, dat Moskowicz eerder niet is ingegaan op een voorstel van Wilder om zich aan te sluiten bij de PVV.

Rumoer in de partij
Dat binnen de partij niet iedereen enthousiast is over de komst van Moskowicz bleek gisteren toen mede-oprichter van VNL Louis Bontes zijn vertrek aankondigde. In een verklaring zei hij dat hij onvoldoende vertrouwen heeft in de ingeslagen weg. Bontes blijft wel in de Kamer voor de Groep Bontes/Van Klaveren.

Reacties op Twitter
Ondertussen is de benoeming van Moskowicz trending op Twitter. Hier hebben we er een aantal op een rijtje gezet.Update:
Geert Wilders heeft uiteindelijk gereageerd. Hij zei: ‘Of je nou Hero Brinkman bent, Bram Moszkowicz of Louis Bontes, iedereen kan, mag en zal misschien wel een politieke partij oprichten.’ Ook Halbe Zijlstra leek niet onder de indruk: ‘Ik dacht dat u vroeg of er concurrentie op rechts bij komt? Ik begrijp nu dat dat niet het geval is.’

Geef een reactie

Laatste reacties (79)