75

Bram Moszkowicz: ongeschikt

Deken van Amsterdamse Orde van Advocaten: 'Het is iemand die lak heeft aan de regels en ook lak heeft aan zijn cliënten'

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten velde dinsdag een dodelijk oordeel over Bram Moszkowicz, een van de bekendste maar ook meest omstreden advocaten van het land. Volgens Deken Germ Kemper is Moszkowicz niet geschikt voor de advocatuur, zo meldt onder andere Trouw woensdag.

De deken heeft een groot aantal zeer ernstige klachten verzameld, zo schrijft Trouw. Daaruit rijst het beeld op van een

advocaat die hoge verwachtingen wekt, maar onduidelijk is over wat hij voor zijn cliënt gaat doen. Ik ga de zaak voor u doen, belooft hij, maar stuurt vervolgens een collega naar de zitting. Het is steeds niet duidelijk wat hij gaat doen voor de toch aanzienlijke bedragen die hij vraagt.”

Moszkowicz rekent een uurtarief van 500 euro. Op klachten geeft de topadvocaat zelden thuis, zegt Kemper. “Het is iemand die lak heeft aan de regels en ook lak heeft aan zijn cliënten. En dan ga ik me nu even niet afvragen wat van die twee ik het ergste vind. Eigenlijk beschrijf ik iemand die niet geschikt is voor het vak van advocaat”, voegde de deken er aan toe. 

Kemper wilde Moszkowicz dinsdag niet de definitieve klap uitdelen. Schrappen van het tableau, oftewel Moszkowicz uit het vak zetten, is de zwaarste straf, aldus Trouw. Als het aan Kemper ligt, beslist de Raad van Discipline op 30 oktober dat de aangeklaagde advocaat een jaar wordt geschorst waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Moszkowicz verkoos gisteren niet naar de rechtbank te komen. Hij voerde via zijn ingehuurde collega Gabriël Meijers aan dat hij niet aanwezig wenste te zijn omdat dan de schijn wordt gewekt dat hij zijn geheimhoudingsplicht schendt. Een van de klachten tegen de topadvocaat is dat hij grote sommen contant geld van zijn cliënten ontvangt. Dat mag, maar dan moet de deken op de hoogte worden gebracht. Moszkowicz wil dus niet de indruk wekken dat hij informatie over cliënten met de deken heeft gedeeld.

Trouw: ‘Moszkowicz niet geschikt voor het vak van advocaat’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (75)