Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brand in oude kerncentrale Dodewaard onder controle

  •  
21-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
omroepgelderlanddodewaard

© Beeld: Omroep Gelderland

Bij de voormalige kerncentrale in Dodewaard heeft donderdag brand gewoed. Het vuur ontstond aan het eind van de ochtend, aan het begin van de middag meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Tegenover Omroep Gelderland verklaart een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid dat de brand wellicht is ontstaan na werkzaamheden. De brandweer rukte met groot materieel uit.
De centrale is sinds 1997 buiten bedrijf. Het AD schrijft dat alle splijtstofstaven zijn verwijderd en de centrale is dichtgemetseld. “Het wachten is op de sloop van het betonnen blok langs de Waal. Die is pas gepland in 2045.”
De brand trok veel dagjesmensen die kwamen kijken naar de bluswerkzaamheden. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid riep mensen op om afstand te houden, zodat de hulpdiensten de oude kerncentrale konden bereiken. “Heeft u last van de rook sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit.”
Afbeelding: Omroep Gelderland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.