Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brand in Duitse kerncentrale mogelijk toch in nucleaire gedeelte

  •  
11-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Reaktorgebäude_Kernkraftwerk_Emsland_Lingen
Verschillende Duitse media melden dat de brand die vorige week woedde bij de kerncentrale in het Duitse Lingen, toch plaats vond in het nucleaire gedeelte van het complex. Een woordvoerder zegt nu dat die melding op een misverstand zou berusten. Kort na de brand werd gezegd dat die buiten het nucleaire deel was. Door nog onbekende oorzaak brak er brand uit in de fabriek waar uranium wordt getest. Er zou geen verhoogde radioactiviteit zijn gemeten in de omgeving. Lingen ligt op een steenworp afstand van de Nederlands-Duitse grens in Drenthe.
CDA-Kamerleden Harry van der Molen en Pieter Omtzigt hebben inmiddels vragen gesteld over de omstandigheden waaronder de brand kon uitbreken en willen antwoorden van staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops. Statenlid Robert Jansen van GroenLinks zegt dat hij geschrokken is tegen RTV Oost. Hij wil horen van de Duitse autoriteiten wat er precies gebeurd is en hoe het heeft kunnen gebeuren. Ook lokale raadsleden van CDA, GroenLinks en D66 willen de bovenste steen boven en hebben raadsvragen gesteld over de communicatie rondom het incident.
Cc-foto: Tetzemann
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.