Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandpunt zet Fons de Poel aan de kant wegens bankwerk

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
fons_214.jpg
'Snotneus'-opmerking werd schnabbelende presentator fataal
KRO-NCRV zet Fons de Poel aan de kant als presentator van Brandpunt. Zijn denigrerende opmerkingen over de kritische houding van GL-Kamerlid Jesse Klaver ten aanzien van ABN Amro zijn hem fataal geworden nadat Joop aantoonde dat De Poel zich eerder liet inhuren door die bank.
In een verklaring stelt de KRO-NCRV:
Fons de Poel gaat zich in de komende jaren bij KRO-NCRV toeleggen op journalistieke documentaireseries.
De Poel was tientallen jaren het journalistieke gezicht van de KRO, onder meer als presentator van Netwerk. Naast zijn journalistieke werk liet hij zich door bedrijven inhuren voor presentatiewerk. Joop toonde een fragment van het slot van Brandpunt van vorige week waarin De Poel zich denigrerend uitlaat over GL-Kamerlid Jesse Klaver. Hij noemt het Kamerlid dat zeer kritische opmerkingen maakte tegenover de topman van ABN Amro een ‘snotneus’. De Poel zegt dat hij spijt heeft van die opmerking, die volgens hem ironisch bedoeld was. In de video van Joop was ook te zien hoe De Poel in 2014 een bedrijfsshow presenteerde voor ABN Amro waarin hij topmensen aan het woord liet ter promotie van hun werkzaamheden en het bedrijf.
NRC meldt dat de omroep met een code komt die dergelijke ongelukken met schnabbelende presentatoren moet voorkomen. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.