Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandstichting Deventer mogelijk gevolg van conflict tussen AKP en Gülen

  •  
23-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bewakingsbeelden van de brandstichting, gepubliceerd door Zaman Vandaag
In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand gesticht bij het gebouw van de Gouden Generatie-stichting in Deventer. Onbekenden vernielden een ruit, goten benzine over de gevel en gooiden een brandend voorwerp naar binnen. Bewakingsbeelden tonen hoe twee mannen na de brandstichting hard weglopen.
De secretaris van de aan Gülen-gelieerde stichting zegt tegen RTV-Oost dat er vorig weekend ook ramen zijn ingegooid en dreigementen binnenkwamen. Hij denkt dat aanhangers van de AK-partij van de Turkse president Erdogan verantwoordelijk zijn.
Hüseyin Dökmeci, project-coördinator voor de stichting, vreest dat dit niet het laatste incident zal zijn. Hij zegt tegen Zaman Vandaag :
"Op de dag van de couppoging werden er ramen ingegooid. Dit is een kleine stad met veel Turkse Nederlanders. Iedereen kent elkaar en weet wie aanhanger van Gülen is en wie niet. Iedereen is nu extra voorzichtig, maar mensen worden nog steeds opgehitst. Ik weet niet hoe dit gaat aflopen."
De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Afbeelding: screenshot YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.