Laatste update 13:22
8

Brandweervrouw start Kerstactie voor Voedselbanken

De Rotterdamse brandweervrouw Amanda van Kuijk is een actie gestart om gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank met Kerst een extraatje te bezorgen. Vanaf volgende week kunnen bij verschillende brandweerkazernes in Rotterdam houdbare producten als appelmoes, vruchtensap, thee en jam ingeleverd worden. Ook complete kerstpakketten zijn zeer welkom.

Het AD schrijft:

,,Het gaat om luxe producten, waar de Voedselbank een tekort aan heeft’’, zegt Van Kuijk. Ook spullen voor kinderen zijn welkom, zoals een etui of een broodtrommel. Aan speelgoed is geen behoefte. Het inzamelen gebeurt tot 18 december. In die periode wil de brandweervrouw ook op zaterdagmiddag met een brandweerwagen voor de Markthal gaan staan, om aandacht te vragen voor haar actie. Daarna worden de kratten vol ingezamelde spullen naar de Voedselbank in Rotterdam gebracht, die ze verdeelt onder haar cliënten.

Het idee is dat gulle gevers eerder spullen inleveren bij de brandweer dan bij de voedselbank. Amanda roept brandweerlieden en politieagenten uit de rest van Nederland op zich bij de actie aan te sluiten.

cc-foto: Jeffrey van Buuren

Geef een reactie

Laatste reacties (8)