Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Braziliaanse vrouwen samen tegen seksistische presidentskandidaat

  •  
21-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
30769057922_86788ebacc_z
De Braziliaanse extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro ligt onder vuur van miljoenen Braziliaanse vrouwen. De aanleiding is een reeks uitspraken die hij deed. Zo noemde hij vrouwen idioten en suggereerde hij dat ze een verkrachting niet waard zijn, laat staan een gelijk salaris. De mogelijkheid dat hij de volgende president wordt van het grootste land in Zuid-Amerika wordt met de dag groter.
Vooral op Facebook is het protest enorm. Onder de hashtag #EleNao (#NotHim) hebben verschillende bekende Brazilianen zich uitgesproken tegen Bolsonaro. Een pagina van een protestgroep waar meer dan 2 miljoen mensen zich bij hadden aangesloten, is inmiddels afgesloten. Nadat de pagina vermoedelijk was gehackt door politieke tegenstanders, besloten de beheerders van de pagina de groep te sluiten om verdere manipulatie te voorkomen.
Er zijn nog  andere groepen over waar Brazilianen zich uitlaten over Bolsonsaro, die onlangs nog op straat werd neergestoken in een erg verhitte verkiezingscampagne. Over het motief van de verdachte is vooralsnog niets bekend. 7 oktober gaan de kiezers naar de stembus. Volgens opiniepijlers zou een kwart van de stemmers nu achter Bolsonaro staan.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.