9

Brazilianen halen op Twitter grootste ‘inside joke’ ooit uit

Campagne tegen Braziliaanse 'Mart Smeets' krijgt dankzij list wereldwijd steun 

Op de Braziliaanse tv wordt het commentaar bij de WK-wedstrijden verzorgd door Galvão Bueno, een populaire presentator waarvan echter ook velen een grondige afkeer hebben. Tijdens de openingsshow van het WK werd via Twitter massaal de kreet ‘Cala Boca Galvao’ gelanceerd, wat zoveel betekent als ‘Hou je bek Calvao’. Al snel werd die oproep een trending topic.


Twitteraars uit andere landen wilden weten wat die kreet betekende. En toen verzon iemand dat het ging om een campagne voor een bedreigde vogelsoort want Galvao lijkt op het Portugese woord voor havik. Dat sloeg aan. Iedereen ging met de grap aan de haal. Ja, het was een campagne voor een bedreigde vogelsoort.
‘Help ons!’
Er werd zelfs een Engelstalig spotje over het tragische lot van de Galvao vogel. En hoe je het uitsterven kan voorkomen door even ‘Cala Boca Galvao’ te twitteren. En natuurlijk verschenen er websites.
En zo deden tal van buitenlandse dierenliefhebbers en milieuactivisten nietsvermoedend mee aan een actie om een sportpresentator van de buis te krijgen.
In Brazilië moesten ze heel hard lachen.

(bron: Global Voices)

Geef een reactie

Laatste reacties (9)