Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oranjefeest Radio 538 in Breda gaat niet door

  •  
19-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
538KONINGSDAG

© BREDA - Publiek tijdens 538Koningsdag, een groot oranjefeest op het Chasseveld. ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

Het omstreden Oranjefeest van Radio 538 gaat niet door. De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het evenement voor tienduizend mensen. De bezoekers krijgen hun geld terug, meldt organisator Talpa.
De afgelopen dagen was er een storm van kritiek losgebarsten. Zorgmedewerkers en politieagenten waarschuwden dat het feest onverantwoord was. Chirurg Rogier Crolla van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis stelde een petitie op.
“Het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door Covid overbelast ziekenhuis is een slag in het gezicht van patiënten en zorgverleners”, menen de 368.285 mensen die de petitie hebben ondertekend.
Radio 538 liet zich niet vermurwen door de kritiek. Zondag verklaarde het radiostation de ophef te betreuren, maar toch gewoon door te gaan met het feest.
Startschotgala ook afgeblazen
Het Startschotgala, dat op 1 mei zou plaatsvinden in Lichtenvoorde, gaat ook niet door. Ook op dit testevenement zouden tienduizend mensen afkomen. “Vanwege de maatschappelijke discussie en druk op de zorg hebben we besloten om het Startschotgala niet te laten plaatsvinden op 1 mei. We gaan nadenken over de mogelijkheden van dit evenement in de toekomst. Zodra wij hier meer nieuws over hebben brengen wij dit zo snel mogelijk naar buiten”, stelt de organisatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.