32

Breezer seks bestaat niet

Jongeren gaan, tegen de verwachting in, niet makkelijk om met ruil seks

De Nederlandse jongeren die seks hebben voor een beloning zijn daar niet bepaald trots op, concluderen GGD Amsterdam en Rutgers Nisso Groep. “Hoewel vaak wordt gedacht dat de jongere generatie hier heel makkelijk mee omgaat, blijkt dat de jongeren die dit doen achteraf bijna altijd spijt hebben of zich schamen”, aldus een van de onderzoekers.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom het thema breezer seks; seks in ruil voor het alcoholische drankje zou vaak voorkomen onder met name jongeren in de Randstad. Jongeren zouden zichzelf massaal laten gebruiken voor een drankje, een lift naar huis of andere materiële dingen. Bovendien zouden de meisjes die zich laten gebruiken zich geen slachtoffer voelen. Uit een onderzoek onder jongeren die wel eens ruilseks bedrijven blijkt nu dat de aannames niet waar zijn.

Het aantal jongeren dat in Nederland aan ruilseks doet ligt tussen de 1 en 2 procent. Geen van de jongeren die aan het onderzoek meewerkten deed aan ruilseks om bijvoorbeeld een avondje stappen te bekostigen.

AD: Jongeren hebben achteraf vaak moeite met ruilseks

cc-foto: vavva92

Geef een reactie

Laatste reacties (32)