39

Breivik kwam naar Londen voor Wilders

Noorse massamoordenaar heeft uitgebreide banden met English Defence League

Hooggeplaatste leden van de rechts-extremistische English Defence League (EDL) menen dat de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik uitgebreide banden heeft met hun groep. Afgelopen maart ontmoette hij nog met leiders van de EDL toen zij bijeen kwamen in Londen voor een pro-demonstratie voor PVV-leider Wilders.

EDL-lid Daryl Hobson, een van de leiders die de EDL demonstraties organiseert,heeft tegen de politie gezegd dat Breivik verschillende leden van de EDL heeft ontmoet in Londen. Deze informatie komt naar buiten nu gister duidelijk werd dat achter Breivik nog twee cellen werkzaam zijn.

Scotland Yard begon het afgelopen jaar met een onderzoek naar Breivik vanwege zijn beweringen over een ‘dodelijke kruistocht’ en dat hij zich zou hebben aangesloten bij een geheim genootschap in Londen. De Engelse premier David Cameron werd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en nam de beweringen van de Noor erg serieus.

De EDL keurt de daad van Breivik af, vertelt een hooggeplaatst EDL-lid aan de Telegraph. Wel zei hij te begrijpen waarom hij contact zocht met de EDL.

“Ik heb een aantal keren met hem via Facebook gesproken. Hij is extreem intelligent en sprak erg minzaam”, zei de anonieme bron. “Hij is iemand die zichzelf erg goed profileert en ik neem aan dat diegenen binnen de EDL daar erg van onder de indruk van konden zijn. Sommige mensen zeiden dat hij hypnotisch was. Breivik had dat effect op mensen.”

Volgens de anonieme bron had Breivik zeker 600 EDL-leden als vrienden op zijn Facebook en heeft hij zeker met tientallen van hen gesproken. Ook zou Breivik hebben gesproken over een Engelse ‘mentor’ die hij Richard noemde.

The Telegraph: Norway killer Anders Behring Breivik had extensive links to English Defence League

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (39)