43

Breivik vindt isolement vreselijk en klaagt Noorwegen aan

Breivik dreigde eerder al een keer in hongerstaking te gaan als hij geen Playstation 3 zou krijgen

Breivik, de terrorist die in Oslo 77 mensen met brute agressie het leven ontnam bij twee aanslagen, klaagt Noorwegen aan omdat zijn mensenrechten geschonden zouden zijn. Een onzinnige uitspraak volgens de Noorse autoriteiten omdat zijn detentie in overeenstemming is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Breivik bleek groot ontzag te hebben voor PVV-leider Geert Wilders. Laatstgenoemde nam na de aanslagen afstand van de terrorist. RTL Nieuws schreef daarover in 2011:

Voor zijn daad publiceerde Breivik een ruim 1500 pagina’s tellend manifest op internet, waarin opvallend veel verwijzingen naar Nederland zitten. Ook noemt hij de PVV meerdere keren en kwam hij vermoedelijk naar Londen toen Wilders daar kwam speechen.

Overigens is het niet voor het eerst dat Breivik klaagt over zijn ‘erbarmelijke’ omstandigheden: eerder al dreigde hij dat hij in hongerstaking zou gaan als hij geen Playstation 3 zou krijgen, omdat de Playstation 2 een ‘marteling’ zou zijn.

Breivik is bezig om 21 jaar aan celstraf uit te zitten. Afhankelijk van hoe hij zich gedraagt kan hij levenslang worden vastgehouden.

Volkskrant: Breivik klaagt Noorwegen aan om ‘schenden van zijn mensenrechten’

Foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (43)