Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Breken van ganzennek verboden

  •  
30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
Ganzen_300.jpeg
Rechtbank Gelderland verbiedt zowel het met de hand omdraaien van de nek als het gebruik van een zogenaamde 'nekbreekmachine'
De uitspraak is een overwinning voor de Faunabescherming die de zaak had aangespannen
De provincie Gelderland had eerder dit jaar juist toestemming gegeven om ganzen de nek om te draaien. De vogels zouden door drijvers opgedreven worden naar een vangkraal en daar zou met een speciaal gebouwde machine de nek worden gebroken van het dier, meldt de Gelderlander. Op deze manier moesten 1.600 vogels gedood worden. Maar daar is nu dus een stokje voor gestoken. 
37.000 ganzen  De uitspraak is dus een succes voor de Faunabescherming maar het is nog niet duidelijk op welke manier de ganzen, die volgens een quotum dat eerder is opgesteld, om het leven moeten worden gebracht. In Gelderland moeten dit jaar namelijk 37.000 ganzen worden gedood. Ook in de komende jaren gaat het om dergelijke aantallen. Het kan dus zijn dat de provincie Gelderland tegen deze uitspraak in hoger beroep zal gaan.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.