Laatste update 12:25
27

Brexit: Britse regering bestelt extra bodybags

De koepelorganisatie achter het Britse zorgstelsel, National Health Services (NHL), is lijkzakken aan het inslaan als voorzorgsmaatregel voor een mogelijke no deal-Brexit. Dit is een Brexit die plaats vindt zonder dat er een akkoord is tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De kans op zo’n uitkomst is nog altijd aanwezig. De uiterste datum waarop de twee partijen tot overeenstemming moeten komen is 29 maart, omdat de volgende dag een Brexit een feit is.

Uit een brief die de Britse minister van Volksgezondheid, Stephen Hammond, schreef aan een Tory-partijgenoot blijkt dat de regering rekening houdt met alle mogelijke scenario’s vanaf het moment dat de Brexit een feit is:

Op Twitter komt het inslaan van bodybags en een mogelijk doemscenario uitgebreid ter sprake. De urgentie van de naderende Brexit, op welke wijze dan ook, begint dan ook haar tol te eisen. Zo legde Japan enkele dagen geleden harde eisen op tafel tijdens onderhandelingen over economische afspraken tussen dat land en het Verenigd Koninkrijk. De Britten zijn uitgesloten van de voorwaarden van een nieuw handelsakkoord dat Japan en de Europese Unie deze maand zijn aangegaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)