Laatste update 15:31
48

Brexit-minister wil betalen voor toegang tot Europese markt

De Britse Brexit-minister David Davis heeft gezegd dat Groot-Brittanie mogelijk zou betalen om toegang te krijgen tot de Europese markt bij uittreding van de EU.

Davis wil het anders doen dan bijvoorbeeld Noorwegen en Zwitserland die onderdeel uitmaken van EU-programma’s en vrije uitwisseling van personen en goederen hebben. GB wil voornamelijk kunnen profiteren van de producten zonder last te hebben van de mensen uit de landen waar het vandaan komt, al is dat onderdeel van het Verdrag van Rome. De minister zegt daarover:

(…) Het is een simpel antwoord dat we eerder hebben gegeven. Er is een verschil tussen kiezen uit individueel beleid of belangrijk voorwaarde stellen. Het belangrijkste hier is om de beste deals te krijgen als het aankomt op toegang tot de Europese markt. Dus natuurlijk zullen we betaling overwegen. Terwijl we de onderhandelingen naderen, willen we de best mogelijke toegang voor de Britse bedrijven krijgen tot de Europese markt maar tegelijkertijd willen we ook de immigratie terugdringen.

Bron: Telegraph

Geef een reactie

Laatste reacties (48)