26

Brigitte Bardot: ‘Red zieke olifanten of ik word Russische’

Franse autoriteiten staan op het punt om twee zieke olifanten een spuitje te geven ... Bardot: 'Frankrijk is een dierenkerkhof geworden'

Uit protest Russisch staatsburger worden. Na acteur Gérard Depardieu heeft ook Brigitte Bardot aangegeven het Frans staatsburgerschap te willen verruilen voor de Russische. Alleen doet de Franse actrice dat om hele andere reden: dierenwelzijn. De Franse autoriteiten staan op het punt om twee zieke olifanten in de dierentuin van Lyon een spuitje te geven.

De olifanten hebben waarschijnlijk het tuberculosevirus opgelopen. De rechtbank in Lyon oordeelde over de euthanasie van de dieren. De activiste zegt op haar website: “Als de machtshebbers zo laf en schaamteloos zijn om de olifanten Baby en Népal te doden, vraag ik de Russische nationaliteit aan om dit land te kunnen ontvluchten. Frankrijk is een dierenkerkhof geworden.”

Op Bardot’s actie kwamen al snel reacties. Op Twitter vroegen mensen zich of het voormalig sekssymbool zich bewust is van de dierenwelzijn in Rusland. Anderen grapten over Rusland als ‘psychiatrisch asiel’ voor Depardieu en Bardot.

De Morgen: Brigitte Bardot: Red olifanten of ik word ook Russische”

Geef een reactie

Laatste reacties (26)