40

Brinkman houdt zich aan PVV-omertà

Kamerlid wil niet zeggen of Wilders wist van zijn actie

In een interview met het radioprogramma Standpunt.nl stelt PVV-kamerlid Brinkman dat er binnen de PVV is gesproken over het ontbreken van democratie in de partij. Hij zegt ook het standpunt van Geert Wilders daarover te kennen maar wil verder niets loslaten.


De naar een elfde plaats op de kandidatenlijst gezakte Brinkman roept PVV-kiezers op tot voorkeurstemmen op zijn persoon. Hij belooft dan voor democratie binnen de PVV te pleiten maar weigert ieder antwoord op vragen naar hoe er in de partij over afscheid van het totalitarisme wordt gedacht.
Volgens eigen zeggen heeft het opstandige Kamerlid ‘slapeloze nachten’ gehad van zijn geplande actie. Daarbij waren zijn zorgen opvallend genoeg niet gericht op de toorn van de partijleider maar op de reactie van de media. Wat Brinkman daar precies mee bedoelt is niet duidelijk.

Hij zegt over Wilders en een democratische partijstructuur: “Ik weet wat zijn standpunt daarin is. Ik wil wèl democratisering binnen die PVV en nu is het moment gekomen de kiezer te vragen wat hun oordeel daarover is.” 

Brinkman houdt vol dat het een eigen actie is op een zelfgekozen moment. Wilders klaagde er in op Twitter over dat hij het ‘niet sjiek’ vond dat Brinkman hem niet vooraf op de hoogte heeft gesteld. Brinkman wil niet zeggen of hij dat wel of niet gedaan heeft.

 cc-foto: gyst

Geef een reactie

Laatste reacties (40)