198

Brinkman kan niet omgaan met censuur door Wilders

Brinkman zegt in interview geen internationale anti-islampartij te willen... Neemt uitspraak op twitter terug om vervolgens tweet te verwijderen

PVV-er Hero Brinkman heeft op Twitter zijn uitspraken in het SGP-jongerenblad Contact genuanceerd. Brinkman zegt op Twitter dat ‘de internationale strijd van Wilders tegen de islam respect verdient’. In het interview zegt de PVV-er nog bang te zijn dat zijn partij straks bekend zal staan als de ‘internationale anti-islampartij’. Na kritiek op eventuele ‘censuur’ van de kant van Wilders, heeft Brinkman de tweet verwijderd.

Brinkman zegt in het interview niets te hebben met de toespraken van Wilders in Duitsland, Israël en Amerika. “Dat Geert in Europa optreedt, moet hij zelf weten. Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat al de internationale anti-islampartij’.

Al vrij snel moest de PVV-er terugkomen op zijn woorden. Hij twittert: “Natuurlijk is de PVV geen one-issuepartij. De internationale strijd van Wilders tegen de islam verdient respect. Ook van mij.”

Het is niet de eerste keer dat Brinkman openlijk tegen Wilders in gaat. Eerder wilde hij de partij democratiseren, maar stuitte hij op veel verzet.

Intussen heeft Brinkman de bewuste tweet weer weggehaald. 

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (198)