Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brinkman: PVV gaat nog verder leeglopen

  •  
08-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Brinkman_WNL.jpg
PVV zakt twee zetels in de peiling van Maurice de Hond
Volgens Kamerlid Hero Brinkman rommelt het flink binnen de PVV. Hij verwacht dat meer PVV’ers zich net als hij zullen uitspreken en ‘zich proberen los te worstelen’ uit de partij. Dat zei hij zondagochtend bij Eva Jinek op Zondag.
Bekijk de video in andere formaten. In de peilingen zakt de PVV vandaag naar 19 zetels. Dat zijn er twee minder in vergelijking met vorige week. Zo blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. De PvdA stijgt juist met twee zetels.
Brinkman wil zijn plek in de commissie Koninkrijkrelaties terug veroveren. Als PVV-lid zette hij in het verleden de politieke verhoudingen met de eilanden onder druk, maar moest de portefeuille in 2010 aan een andere PVV-collega overlaten. Nu wil hij opnieuw ‘de corruptie en het nepotisme’ op de eilanden aan de kaak stellen.
Ook wil het Kamerlid meer opkomen voor de belangen voor ouderen.
Die worden nu in de Tweede Kamer niet specifiek vertegenwoordigd. Ouderen vallen overal buiten de boot.
Dat betekent echter niet dat hij een ouderenpartij gaat oprichten. Hij zei geen one-issue partij te willen worden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.