Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brinkman veroordeeld wegens bedreiging

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brink_300.jpg
Politicus van de 'botte bijl' dreigde ook letterlijk met bijl
Het Noord-Hollandse Statenlid en voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 500 euro voor het met een bijl bedreigen van zijn buurman.
Brinkman, die steeds heeft volgehouden onschuldig te zijn, had al langer ruzie met zijn buurman.  De Volkskrant schrijft:
Het conflict draaide om de verbouwing van de stolpboerderij van Brinkman in Middenbeemster. De rechter acht bewezen dat Brinkman zijn buurman op 1 maart 2010 bedreigde met een bijl. De straf is gelijk aan de eis van officier van justitie Anne Peters.
Brinkman raakte als een van de eerste PVV’ers in opspraak vanwege het gebruik van geweld in het Haagse perscentrum Nieuwspoort. De voormalig politieman ontkende ook in dat geval. Bij de Tweede Kamer-verkiezingen haalde zijn nieuwe partij 7363 stemmen, een fractie van wat nodig is voor een zetel. Bij de eerste Statenvergadering na het reces  bleek hij maandag afwezig
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.