Laatste update 15:40
31

Brit trachtte moslima en kind te vermoorden “als wraak voor aanslagen”

De 21-jarige Paul M. is door de rechter schuldig bevonden aan poging tot moord op een moslima en een 12-jarige scholiere, afgelopen zomer in het Engelse Leicester. De vrouw, van Somalische afkomst die een hoofddoek draagt, werd door M. met zijn Volkswagen geschept terwijl ze op straat liep. Volgens zijn medepassagier lachte M. na de aanrijding en keerde hij de auto om nog eens doelbewust over de vrouw heen te rijden.

Even later schepte hij een 12-jarige meisje, eveneens van Somalische afkomst en met hoofddoek. De aanslag vond plaats enkele dagen na een een deels mislukte bomaanslag op de Londense metro waarbij 29 mensen gewond raakten.

De dader verklaarde na afloop tegen familieleden dat hij “het land een dienst bewees”. De echtgenoot van het slachtoffer stelde in een verklaring dat het tegenovergestelde het geval is. “In werkelijkheid viel hij Groot-Britannië aan, een Britse moeder, een Britse echtgenote, een Britse werkneemster en vrijwilligster.”

M. heeft een strafblad en was op borgtocht rij na een aanklacht wegens mishandeling. Het Openbaar Ministerie constateert dat de vrouw “puur om haar huidskleur” en vermeende religie werd aangevallen, schrijft The Independent.

In het VK wordt al langer gewaarschuwd voor een toename van aanslagen door extreem-rechts en hun geestverwanten die onder het mom van ‘wraak’ gewelddadige acties willen uitvoeren tegen minderheden.

cc-foto: Slinkierbus268Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Geef een reactie

Laatste reacties (31)